Nijmegen was helemaal klaar met aanbestedingen die uitmonden in een hoop discussie met de aannemer, slepende processen en meerkosten voor de stad. Projectleider openbare ruimte, Baanbreker Robert Tannemaat, bedacht samen met een collega iets beters: gelijkwaardig samenwerken met de hele keten. Baanbrekers in de Bouw organiseert nu dit leertraject speciaal gericht op deze succesvol toegepaste methode: Best Value Totaal. Een manier van werken die voor alle betrokkenen leidt tot een beter projectresultaat met meer plezier. Een aanpak die je kunt leren!

Meer lezen over BVT? Afgelopen maanden haalde ze regelmatig de pers zoals in Binnenlands Bestuur en de Cobouw

Wat houdt het leertraject in?
In dit intensieve leertraject ga je je uitgebreid verdiepen in de toepassing van gelijkwaardige samenwerking. Je leert hoe je dit in de praktijk kunt toepassen en welke waarde dit toevoegt aan jouw werk. Ook ontdek je welke uitdagingen dit met zich mee kan brengen en hoe je daar mee om kunt gaan.

Aan de hand van effectieve en bewezen methodieken zoals de CONSENT-methode® en Geweldloze Communicatie doe je waardevolle nieuwe kennis en ervaring op die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Centraal staan de waarden van openheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Doordat de leergroep bestaat uit gelijkgestemde ketenspelers, bevind je je in een veilige omgeving om te kunnen experimenteren. Ervaringen worden gedeeld en deelnemers worden uitgedaagd om aan de slag te gaan. De leergang sluit af met een terugkomdag om het nieuw geleerde te evalueren, verdiepen en levend te houden.

In de leergang maak je een ontwikkeling door waar je zowel in je werk als persoonlijk veel profijt van kunt hebben.

Voor wie?
De methode is voor iedere ketenspeler die graag met meer plezier een waardevol, effectief en kwalitatief project wilt realiseren. De leergroep zal tussen de 6 en de 8 deelnemers groot zijn, met een goede mix van opdrachtgevers, opdrachtnemers en andere ketenspelers.

Coaches
Het leertraject wordt begeleid door leercoach en ervaringsdeskundige Robert Tannemaat in samenwerking met coach Serena Scholte.

Waar, wanneer, hoe laat?
De data voor het traject
Het intakegesprek: 12 mei 2016
Fase 1: 31 mei en 1 juni (dag 1 vanaf 9.30 uur en dag 2 tot 17.00 uur)
Fase 2: 28 en 29 september (dezelfde tijden als hierboven genoemd)
Fase 3: 17 november (vanaf 9.30 uur tot 21.00 uur)
Locatie: ergens centraal in het land.

Investering
Deelname aan het traject bedraagt bij # deelnemers:
6 deelnemers 3.500 euro p.p.
7 deelnemers 3.000 euro p.p.
8 deelnemers 2.625 euro p.p.
De prijzen zijn exclusief BTW en exclusief overnachtingen (2x).

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van Baanbrekers in de Bouw. Selecteer hierbij de optie "Best Value Totaal". Wij zullen je benaderen voor het intakegesprek.